Известие

Collapse
No announcement yet.

И аз пораснах 1.4 --> 2.0

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Уха тва на колко километра бре?
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Добър урок за собственика. Може би ще започне да си дозира газта по друг начин скоро.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от 164 td Покажи съобщение
        Тъъъъъъъъъъъъъъи,начи не очаквах да е толкова скоро ама маторя се смля.Днес отворих отдолу и на първо четене причините са две.Или счупена маслена помпа или газ до дъно на стегнат мотор.По информация на собственика претракване се е чуло в 5 часа сабаилам на връщане от дискотека на трета с 6000+ оборота
        Като доразглобя ще пиша.Сега и завивам колелото,хващам и картера с два болта и я изкарвам пред сервиза,че както ми е писнало може да грабна брадвата...
        Ебахти шита стана!!!
        Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

На колко на колко-на 600-700 км.Мисля че проблема е в главата.Ама не на маторя главата ам на Ваката.На времето и аз ги сколасвах така ама тогава карах лади.Разликата е там че всеки в мазата имаше по три щаиги части и ми излизаше евтино удоволствието.
          164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

ааа 600-700 поне 1000-1200 ги направи ама страното е че кат при мен стана мина разработката и двигателя пак за основен само че при мен ми фръкна обтяжната ролка и намля клапаните и на двете глави!!!!
            Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Дали е било с 6000 оборота за да стане така..? Иначе много гадна случка...

Comment

Първоначално публикувано от 164 td Покажи съобщение
                Тъъъъъъъъъъъъъъи,начи не очаквах да е толкова скоро ама маторя се смля.Днес отворих отдолу и на първо четене причините са две.Или счупена маслена помпа или газ до дъно на стегнат мотор.По информация на собственика претракване се е чуло в 5 часа сабаилам на връщане от дискотека на трета с 6000+ оборота
                Като доразглобя ще пиша.Сега и завивам колелото,хващам и картера с два болта и я изкарвам пред сервиза,че както ми е писнало може да грабна брадвата...
                Ако маслената помпа е вината, няма вина нито ти нито той...друг е въпроса че за мен по малко 2000км разработка не става...

ПП: Успяхте ли да сложите новото масло? Ииии само не казвай че със старото (разработващото) е почнал да дава газ...
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  Ииии само не казвай че със старото (разработващото) е почнал да дава газ...

агент Мълдър вие познахте!!!

но споко най скоро време ще върнем тази красавица на пътя

Comment

Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщение
                    агент Мълдър вие познахте!!!

но споко най скоро време ще върнем тази красавица на пътя
                    А той Ванката луд И какви са щетите или още не се знае?
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Тц тц тц....собственика явно не е издържал,даже и до смяната на маслото Те това е ентусиазъм
                      Пожелавам скорошно възстановяване и здрави нерви на 164 td...
                      Mercedes ML 63 AMG 07'
                      159 TI 2.4JTDm SW 09'
                      156 2.0 20V Turbo
                      VW Phaeton 3.0 TDI 09'
                      sigpic

Comment

Тъй ... който ще ме псува и ще дава акъли да го прави сега докато все още съм в добро настроение ( Бончо си ме псува постоянно затова него не го броим ) . Чувствам се супер тъпо и съм осъзнал , че грешката си е изцяло моя . Трябваше да я кротна още малко и тогава като сменя маслото да давам газ ... как се увлякох и аз незнам ... изредих ги от 1-ва до 3-та до 6000 оборота и понеже това са ми 2-рия комплект смляни лагери веднага се светнах какво съм сътворил . На стария двигател 1.4 също от Шумен към Търговище му смлях лагерите обаче тогава не ми пукаше и си се прибрах както тракат докато този път веднага изгасих ... както и да е станалото станало . Зимата ще стои в гараж и ще гори бензин на място ... и ако някой келеш дето не му е дошъл акъла като на мен чете това нека се замисли ... защото аз не го правя и там ми е грешката . ВИНОВЕН !!!
                        sigpic
                        33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                        Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
                          Тъй ... който ще ме псува и ще дава акъли да го прави сега докато все още съм в добро настроение ( Бончо си ме псува постоянно затова него не го броим ) . Чувствам се супер тъпо и съм осъзнал , че грешката си е изцяло моя . Трябваше да я кротна още малко и тогава като сменя маслото да давам газ ... как се увлякох и аз незнам ... изредих ги от 1-ва до 3-та до 6000 оборота и понеже това са ми 2-рия комплект смляни лагери веднага се светнах какво съм сътворил . На стария двигател 1.4 също от Шумен към Търговище му смлях лагерите обаче тогава не ми пукаше и си се прибрах както тракат докато този път веднага изгасих ... както и да е станалото станало . Зимата ще стои в гараж и ще гори бензин на място ... и ако някой келеш дето не му е дошъл акъла като на мен чете това нека се замисли ... защото аз не го правя и там ми е грешката . ВИНОВЕН !!!
                          Сега го накарай да ти завари един як болт под най-десния педал... и не си слагай "масло за разработка", щото никъде не съм прочел да пише на тубата "за разработка" - маслата са или хубави или НЕхубави
                          AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

еееееееееееее
                            Опел Кадет GSI
                            166 2,4 JTD
                            ако мислиш че е здрава дай та тествам

Comment

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
                              Чувствам се супер тъпо и съм осъзнал , че грешката си е изцяло моя . Трябваше да я кротна още малко и тогава като сменя маслото да давам газ ... как се увлякох и аз незнам ... изредих ги от 1-ва до 3-та до 6000 оборота и понеже това са ми 2-рия комплект смляни лагери веднага се светнах какво съм сътворил .... Зимата ще стои в гараж и ще гори бензин на място !!!
                              Колега не се ядосвай. Според мен може и проблема да не е в теб или поне не изцяло Като направите дисекция на маслена помпа и тн ще се види

Ще споделя малко личен опит за разработката, пък ти ще си прецениш дали ще го направиш така или по друг начин...

Моята, на Васко (Васил Петров) и на Радко (thecleaner) след ремонта ги оставихме на място да поработят поне час, за да видим дали ще си пусне перка, дали няма да протече от някъде итн....

След като сме сигурни, че нищо не тече и всичко с флуидите е наред, излизаш на едно извънградско (400-500км). Поддържаш равна газ на 3500-4000 оборота и от време на време правиш ускорение от 2000 до 4000 оборота с педала до долу (на високи предавки - 3-та и 4-та, 5-та)...Въпроса е мотора да не влиза в някакви критични обороти (над 4500), докато се разработва....

Като направиш 800-1000км хвърляш маслото. Слагаш новото масло и вече малко по-спокойно можеш да раздаваш газ, но ако ме питаш мен до 3000км от ремонта се въздържай от прекъсвачи итн

Моята и на Васко колите са на по 20 000+ км след ремонта като почти всяка вечер се раздава яко газ по гонки, а аз съм карал и на трак мероприятия на Калояново и на Серес итн...За сега да не чуе дявола проблеми с колите нямаме, така че смятам сме ги разработили правилно

Успех и дано скоро черната Алфа да е пак на пътя
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщение
                                Колата се движи и работи страхотно сега само чакаме да блокира!!!
                                Ей затова не са хубави тея бъзици........ Лоша работа !

Инъче за мен,работа на място ако ще и "цяла" зима да е-не е правилно разработване на мотор

Успех за в бъдеще,и мааалко по-разумно
                                146 Turbo

Comment

Working...
                                X